2013 m. rugpjūčio 17 d.

Vynas investuotuojams

Šį kartą noriu apžvelgti vieną iš netradicinių vyno panaudojimo būdų - investavimą į vyną. Gali būti, kad investavimu į vyną nesidominčiam žmogui, toks vyno panaudojimo būdas kels šypseną, tačiau įsigilinus į visas subtilybes, investicija į vyną gali būti pelningesnė už tradicines investavimo priemones. Taigi vynas gali tapti ir labai sėkminga investicija. 
Tinkamai investavus į vyną galima tikėtis aukštos investicijų grąžos. Vidutiniškai vyno vertė per vienerius metus išauga apie 15 procentų. Užsienyje į vyną investuojama jau ganėtinai senai, o paskutiniu metu į vyną investuojantys žmonės gauna didelį plena. Kiekvienais metais geriausis ir garsiausi vyno gamintojai į rinką išleidžia labia ribotą kiekį savo vyno. Kadangi vėliau papildomai pagaminti to pačio vyno jau nėra galimybių, kiekvienas naujai atkimštas vyno butelis kelia likusiųjų vertę. 
Toli gražu ne kiekvienas vynas tinka investavimui. Norint, kad investicija būtų sėkminga ir atsipirktu, vynas turi būti aukščiausios kokybės, vynas turi būti įvertintas vyno žinovų bei būti ribotos pasiūlos. Pradedančiajam investuotojui į vyną reikėtų stengtis rinktis garsiausias ir žinomiausias vyno rūšis, kadangi būtent jos turi didžiausią paklausą. Vyno ekspertų nuomone tinkamiausias regionas, į kurio vynus turėtų pradėti žvalgytis pradedantis investuotojas yra Bordo regionas Prancūzijoje. Bordo regiono vynas laikomas saugiausia investicija, kadangi net prastais metais Bordo regiono vyno paklausa išlieka didelė. 
Vynas yra ilgalaikė investicija, todėl rekomenduojamas investicinis laikotarpis yra ne mažiau kaip 5 metai. Aukštos kokybės vyno vertė bent 10 metų nuo vyno išpilstymo į butelius nuolat auga. Vyno vertės kilimas paspartėja tuomet, kai vynas jau būna subrendęs. Taip pat reikia žinoti, kad vynas nėra greitai parduodama prekė, todėl net tuo atveju kai vyno kainos krenta, parduoti turimą vyną gali būti nelengva.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą